Over

Ada van Egmond is de grondlegger van Train je Brein.

Vanaf haar zevende jaar heeft ze ‘iets’ met muziek. Allerlei instrumenten bespeelt ze, op sommige geeft ze ook les. Ze is vakdocent muziek op basisscholen waar ze ook de Ronnie Gardiner Methode (RGM) toepast in alle groepen.

Maar … hoe kwam ze erbij om de opleiding voor RGM-practitioner te gaan doen. Dat zit zo; ze was op zoek naar een baantje naast de muzieklessen die ze al gaf en kwam de term RGM tegen in combinatie met muziek. Ze vroeg zich af wat RGM inhield, had er nog nooit van gehoord. Ze las er meer over en was meteen verkocht … dat wilde ze ook! Gelukkig kon de opleiding tussen alle corona-lockdowns doorgaan en zo ontstond Train je Brein.

Want dat is eigenlijk waar de hele Ronnie Gardiner Methode over gaat; het trainen van je brein. Je brein trainen lukt niet alleen met het maken van kruiswoordpuzzels of sudoku’s. Natuurlijk wordt je dan wel goed in het oplossen van zo’n puzzel maar daar houdt het dan ook op. Met RGM train je meerdere hersengebieden tegelijk waardoor er in je hersenen nieuwe verbindingen ontstaan. 

Ada van Egmond
schuur
binnenkant schuur

De cursus RGM wordt gegeven in ‘De Schuur’. Daar is een mooie, gezellige ruimte ingericht met alle voorzieningen zoals een groot scherm waar de oefeningen op te zien zijn, een geluidsinstallatie voor de muziek en ruimte voor voldoende zitplaatsen. Een wachtruimte en toilet is aanwezig.

Tijdens de groepslessen is er ook tijd voor een pauze waar een kopje koffie of thee geschonken wordt met daarbij iets lekkers. Er is namelijk ook een sterk sociaal karakter aan het deelnemen aan de RGM lessen. Mensen hebben samen plezier tijdens de lessen en ontmoeten nieuwe mensen.

koffie thee